Geplaatst op Geef een reactie

Callens: (flared) leggings met een toffe zijstreep

Broek met schoen en gras

CALLENS

Een nieuwe legging van Sofilantjes. Hij zit mooi strak en kan daarmee ook leuk onder een jurkje of rokje. Met de zijstreep (die je ook nog kunt rimpelen) kun je een leuke colorblock maken. En hij is er in diverse lengtes en als flared. Super veelzijdig.

Ik maakte er al een aantal voor Wtje, allemaal flareds. Je maakt de flared door er aan weerskanten van de streep een driehoek (patroondeel) aan te zetten, en ook die kun je leuk colorblocken, Voor de zomer vind ik de driekwart en korte versies ook heel fijn, voor onder jurkjes en als sportbroekjes.

Zoals gewoonlijk moest ik flink aan de slag met verschillende maten. Wtje past inmiddels qua lengte in 122, maar qua breedte heeft ze nog steeds maat 98. De zithoogte was dan weer 110, en de breedte van haar dijbeen was 92. Voordat ik kan beginnen met naaien, heb ik dus al een avondje vrolijk zitten knippen en plakken.

Deze van de foto’s is in een leuke tricot van Stofbig, met de streep van een rode uni van Fabrilogy. Het bijpassende shirtje is een Magistra, ook van Sofilantjes. De knalblauwe french terry waar die van gemaakt is, is ook van Fabrilogy.

Het patroon is nog tot … in de sale, je vindt het hier:
Engels – Callens Leggings
Nederlands – Callens Leggings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.