Geplaatst op Geef een reactie

Make Nine 2020 – shiftalong hat

Februari en item twee is klaar. Zou het de optimistische nieuwjaarssprint zijn, of lig ik gewoon mooi op schema?

Anyway, item twee is dus gereed. Designer Andrea Mowry heeft een mooie reeks van shiftalong patronen (en nog veel meer). Ook een prachtige sjaal, die hoog op mijn verlanglijst staat. Maar om de techniek eerst eens te proberen, zette ik deze muts op mijn MakeNine.

Het fijne van mutsen breien, is dat ze lekker snel klaar zijn. Handgebreide truien in van fijne handgeverfde garens zijn natuurlijk geweldig, maar het kost heel wat treinreizen en andere overgeschoten kwartiertjes voordat die klaar zijn. Een muts daarentegen is zo gefixt.

Nog een mooie bijkomstigheid: ik kon goed garens uit mijn voorraad gebruiken. Ik nam een knalblauwe kleur als main color – een restant van de Building Blocks sjaal die ik voor Manlief maakte. Van de prachtige multicolor die ik als contrast color nam, breide ik eerder al vingerloze handschoenen. Toen ik bovenaan de muts kwam, was de blauw op. Dus stapte ik over op een Ja Wol donkerblauw. Het geeft een leuk effect.

Ik maakte de grootste maat van de muts. Omdat ik zelf een groot hoofd heb, en ook omdat de kans dan kleiner is dat hij wordt ingepikt. Een nog iets kleinere zou misschien net iets mooier gepast hebben, maar goed.

Al met al een leuk en makkelijk patroon. Makkelijk scoren zo voor mijn Make Nine. Op naar nummer drie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.